Koningsdag Ameland

De eigen cultuur komt tijdens de viering van de verjaardag van onze vorst in iedere plaats in Nederland wel op een bepaalde manier naar boven. Koningsdag op Ameland vormt hierop dan ook geen uitzondering! Natuurlijk is er de vrijmarkt als standaard onderdeel. Maar ook vele parades en feestmuziek die typerend zijn voor de dorpjes op het eiland zelf passeren de revue. Dit maakt van Koningsdag op Ameland een unieke gebeurtenis. Boek uw vakantiewoning bij Waddenvakantiehuizen om niets te missen en andere koopjesjagers voor te zijn!

Koningsdag Nes Ameland

Tijdens de viering van Koningsdag in Nes op Ameland worden unieke evenementen georganiseerd. Zo was er in 2018 de OranjeRally, een fiets- en puzzeltocht voor jong en oud. Staat er dit jaar weer iets bijzonders op het programma? Dan wilt u daar natuurlijk bij zijn! Huur daarom op Ameland uw huisje en plak er enkele dagen aan vast om in alle rust én een prachtige omgeving van al dat gefeest bij te komen. Vier dit jaar Koningsdag in Nes op Ameland!

Koningsdag Hollum Ameland

Men pakt het een tikkeltje anders aan bij de viering van Koningsdag in Hollum op Ameland. Naast de vrijmarkt bij het dorpshuis is er volop feestelijke muziek en rijden er prachtig versierde wagens rond. Bovendien kunt u in dit pittoreske dorp allerlei oud Hollandse spelletjes spelen! Wilt u tijdens dit oranjefestijn ons Waddeneiland aandoen? Boek dan ruim van tevoren of kies voor een last minute naar Ameland. Een tijdige reservering biedt echter wel meer mogelijkheden om uw wensen en onze vakantiewoningen op elkaar aan te sluiten. Vanuit uw luxe accommodatie kunt u zich volop storten in het feestgedruis. En met welke koopjes gaat u naar huis na Koningsdag in Hollum op Ameland bezocht te hebben?

Koningsdag Ballum Ameland

Wie écht wil slagen tijdens de jaarlijkse oranjeviering gaat op Koningsdag naar Ballum op Ameland. Hier is de vrijmarkt verreweg het grootste. En dat terwijl het met 350 inwoner Ballum het kleinste dorp op Ameland is! Het is desondanks – of misschien juist daarom – een prachtige plek om een korte of lange vakantie op Ameland door te brengen. Leer de plaatselijke cultuur kennen en maak prachtige wandeltochten over het eiland. Na het meemaken van Koningsdag in Ballum wordt Ameland voor velen een plek waar ze telkens naar terugkeren!