Adventurerun Ameland

Klaar voor de start? Af! In december vindt het jaarlijks terugkerende loopevenement Adventurerun op Ameland weer plaats.Jaarlijks doen meer dan 4000 sportievelingen mee aan dit evenement. Van deze 4000 deelnemers nemen 250 diehards het tegen elkaar op tijdens de wedstrijd. Het parcours van deze wedstrijd is maar liefst 21,1 kilometer lang!Bij elkaar is dit de lengte van een halve marathon. Ook voor andere afstanden kunt u uw startbewijs aanvragen. Zo kan de voorpret beginnen voor de Adventurerun op Ameland, hét sportevenement van het jaar!

Adventurerun Ameland route

Als het u niet lukt om op het hoogste wedstrijdniveau mee te doen, kunt u een alternatieve Adventurerun Ameland route uitkiezen. U heeft namelijk de mogelijkheid om u in te schrijven voor de prestatieloop die hetzelfde halve marathon parcours volgt. En dan zijn er nog de kortere varianten van 10 en 5 kilometer. Ook voor kinderen zijn er elk jaar weer korte afstanden ingepland van respectievelijk 1 en 2 kilometer lang. Zo kunnen zelfs de kleinsten onder ons met trots zeggen dat ze de Adventurerun Ameland route helemaal hebben uitgelopen. Komt u van ver om aan dit razend populaire evenement mee te doen? Dan is heen en terug reizen wellicht heel erg onpraktisch. Via onze last minute Ameland aanbiedingen vindt u een comfortabele accommodatie waar u heerlijk kunt uitrusten na uw sportavontuur!

Adventurerun Ameland start

Ieder jaar weer kunnen sportliefhebbers niet wachten om bij de Adventurerun op Ameland van start te gaan! Elke route begint aan de Reeweg in Nes en vervolgt zich naar de Strandweg en Kievitsweg. Vanaf daar is het verloop afhankelijk van de specifieke afstand. De langere routes beslaan logischerwijs een groter deel van het Waddeneiland. Wilt u zich eerst een beetje kunnen settelen voordat u zich naar de Adventurerun Ameland start begeeft? Huur dan op Ameland een huisje via Waddenvakantiehuizen! In ons duidelijke online overzicht vindt u verschillende appartementen en bungalows die u kunt selecteren op basis van de specifieke voorzieningen.

Adventurerun Ameland overnachten

Wanneer u mee gaat doen aan – of getuige wilt zijn van – de Adventurerun op Ameland, is overnachten op het eiland wel zo fijn. Voor veel deelnemers is dit jaarlijkse evenement de perfecte motivatie om er een vakantie op Ameland aan vast te plakken. En dat is niet zonder reden, als u kijkt naar wat Ameland u allemaal te bieden heeft! Neem bijvoorbeeld Het Oerd, een schitterend natuurgebied aan de oostzijde van het eiland. Het gebied is vernoemd naar een dorp op die plek dat door de zee werd verzwolgen. Verder kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf diverse hooggelegen punten als u besluit om na de Adventurerun op Ameland te blijven overnachten. Beleef een vakantie om nooit te vergeten!