Ambachtelijke Dag

Wilt u zelf meemaken en aan uw kinderen laten zien hoe de generaties vóór u leefden? Dan is de jaarlijks terugkerende Ambachtelijke Dag daarvoor hét evenement bij uitstek! Al sinds de jaren 80 wordt deze ware tijdreis georganiseerd en trekt iedere keer weer veel publiek. Voor volwassenen én kinderen valt er genoeg te beleven. Bezoek marktkramen, aanschouw klassieke klederdracht en maak een demonstratie mee van allerlei ambachten. Geef de Ambachtelijke Dag daarom een prominente plek op uw kalender! Boek uw vakantiewoning bij Waddenvakantiehuizen om op uw gemak dit evenement te bezoeken.

Cultureel Ambachtelijke Dag

Wat kunt u allemaal meemaken op de Cultureel Ambachtelijke Dag? Nou, deze begint al goed met een schitterende optocht waarin ruiters, rijtuigen, oude landbouwwerktuigen, shetlandpony’s en antieke fietsen de revue passeren. Deze verschijnen in navolging van muziekkorps Forza Musica. Uiteraard zou de Cultureel Ambachtelijke Dag deze naam niet dragen als u niet allerlei klassieke ambachten live kon meemaken. Zie hoe het maken van klompen, het spinnen en het dorsen in hun werk gaan. Maak deze trip naar een ver verleden een belangrijk onderdeel van uw vakantie op Ameland!

Ambachtelijke Dag Ballum

Ieder jaar wordt in de zomer de Ambachtelijke Dag in Ballum gehouden. Hier kunt u genieten van een hapje en drankje bij de vele verschillende eet- en snoepkramen. Kinderen mogen het kruisboogschieten en vlegeldorsen uitproberen en getuige zijn van het aanspannen van de kleinste paardjes ter wereld! Ook met de draaimolen op het plantsoen zijn zij wel even zoet. Wilt u absoluut niets missen? Via Waddenvakantiehuizen vindt u eenvoudig op Ameland een huisje van waaruit u de Ambachtelijke Dag in Ballum kunt bezoeken.

Ambachtelijke Dag Ameland

Jaarlijks komen er weer vele mensen af op de Ambachtelijke Dag van Ameland. En terecht! Er bestaat geen betere manier om het leven van vroeger dichtbij mee te maken. Voor zowel volwassenen als kinderen is het immers belangrijk dat zij hun geschiedenis kennen. Boek ruim van tevoren uw vakantiewoning of kies voor een last minute naar Ameland om de vele exposities, demonstraties en marktkramen te bezoeken. Wanneer u uw vakantiewoning bij Waddenvakantiehuizen regelt, kan uw Ambachtelijke Dag op Ameland niet meer stuk!