MTB Ameland

Het uitdagende evenement MTB Ameland gaat in maart weer van start. Enthousiaste mountainbikers beginnen dan aan de populaire tocht in ongerepte natuur van het Waddengebied. Wilt u dit niet missen? Dan raden we u aan om u zo snel mogelijk in te schrijven wanneer dit mogelijk wordt, aangezien er een limiet is op het aantal deelnemers! En zeg nu zelf, welke fietssportliefhebber zou nu niet de MTB Ameland op zijn of haar naam willen zetten?

MTB Ameland Xtreme

De start van het parcours ligt in Nes. Er zijn verschillende routes waaraan u kunt deelnemen. De MTB Ameland Xtreme route is langste van allemaal. Met zijn 90 kilometer beslaat dit parcours het hele eiland. Wie zestien jaar of ouder is, mag aan dit razend populaire evenement meedoen. Het is erg belangrijk dat u onderweg goed op de aanduidingsborden met de aangegeven splitsingen van routes en lussen let. Door MTB Ameland Xtreme te combineren met een prachtige vakantie op Ameland zorgt u voor sport en ontspanning tegelijk!

MTB Ameland Marathon

Wie tijdens het mountainbiken het hele eiland wil meemaken, meldt zich aan voor de MTB Ameland Marathon. Deze heeft een lengte van 60 kilometer en vormt de basis voor de Xtreme variant – die een aantal ‘lussen’ meer heeft en daardoor langer is. Komt u van ver om dit evenement mee te maken? Dan vindt u in onze last minute naar Ameland aanbiedingen precies wat u zoekt voor een aangename accommodatie. Vanuit hier kunt u getuige zijn van de MTB Ameland Marathon of er deel van uitmaken.

MTB Ameland Tour

Zeker als u vanuit het zuiden van het land komt om de MTB Ameland Tour van 30 kilometer te fietsen, is een vakantiehuisje Ameland huren een goed idee. Op onze overzichtelijke website vindt u verschillende huisjes met diverse voorzieningen, zodat u eenvoudig een woning vindt die perfect op uw eisen en wensen is afgestemd. Denkt u tijdens het fietsen overigens zelf aan de route en de rest van het verkeer? Zo ontstaan er geen opstoppingen en rijdt u niet per ongeluk de verkeerde kant uit omdat een ander het ook doet tijdens de MTB Ameland Tour. Alvast heel veel plezier gewenst bij de tocht!