Muzikaal Bootwateren

‘Een goede afloop is een feestje waard!’ Dat moeten de helden van de reddingsdiensten vroeger gedacht hebben. Muzikaal Bootwateren stamt namelijk af van het vieren van een succesvolle redding op zee. De reddingsmaatschappij deelde dan twee borrels en een sigaar uit aan de helden die hun plicht gedaan hadden. Het bootwateren wordt heden ten dage overigens nog steeds in stand gehouden. Maar ook is er jaarlijks een feestje met deze naam voor iedereen! De echte muziekliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het feestgedruis op Ameland tijdens het Muzikaal Bootwateren.

Muzikaal Bootwateren Ameland

Wees getuige van het Muzikaal Bootwateren op Ameland! Dit festival vindt sinds 2001 jaarlijks plaats in juni. Telkens weer is het genieten geblazen – vaak letterlijk! – met de vele dweilorkesten die hun geluid laten horen. Ook (shanty)koren zijn in groten getale aanwezig! Via Waddenvakantiehuizen kunt u een last minute naar Ameland boeken om hier geen minuut van te hoeven missen. Bovendien zit er standaard aan het Muzikaal Bootwateren op Ameland een spectaculaire demonstratie van de Paardenreddingboot vast!

Muzikaal Bootwateren Hollum

Wilt u vrolijk kunnen dansen en meezingen tijdens het Muzikaal Bootwateren in Hollum? Boek dan op Ameland uw huisje via Waddenvakantiehuizen! Het eiland bestaat naast Hollum uit de dorpen Nes, Ballum en Buren en de buurtschappen Ballumerbocht en Kooiplaats. Via onze uitgebreide website kunt u bekijken waar welke woningen zich bevinden en zo een huisje uitzoeken dat zich dicht bij het festival bevindt. Zo kan het Muzikaal Bootwateren in Hollum onmogelijk aan u voorbij gaan!

Muzikaal Bootwateren overnachting

‘t Is niet niks, zo’n dag vol feestplezier tijdens het Muzikaal Bootwateren! Een overnachting op ons mooiste Waddeneiland is dan ook wel op zijn plaats. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en eventueel de rest van uw vakantie op Ameland doorbrengen. Onze accommodaties dienen als de perfecte uitvalsbasis om de rest van het eiland te bezoeken! Zo staat voor menig gast een bezoekje aan de vuurtoren Bornrif hoog bovenaan het prioriteitenlijstje. Door aan het Muzikaal Bootwateren een overnachting te koppelen, kunt u op uw gemak zien wat Ameland allemaal te bieden heeft!