Bootdienst Ameland

Uw Wadden vakantie begint waar de waddendijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam van Holwerd kunt u genieten van de bijzondere uitzichten over het, tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen, Waddenzee gebied.

Een beleving op zich is uw goedverzorgde bootreis over het Wad vanaf Holwerd naar het eiland Ameland. Hier geniet u van de opgewekte vakantiestemming van reizigers in de salon van de veerboot of eenvoudigweg van de zon, de wind en de zilte zeelucht op één van de ruime zonnedekken van de veerboot.

Uw vakantie naar Ameland begint u natuurlijk het liefst goed voorbereid. Wanneer u met eigen auto naar Ameland reist is belangrijk te weten dat u uw auto voor de overtocht moet reserveren en tenminste 30 minuten voor inscheping aanwezig dient te zijn. Reserveer daarom op tijd uw auto overtocht en plan u reis daarom zorgvuldig en houdt rekening met bijvoorbeeld filevorming of wegenonderhoud op uw route.

Reist u met openbaar vervoer of parkeert u uw auto op één van de parkeerterreinen te Holwerd dan hoeft u de boot niet te reserveren. Indien u een groepsreis naar Ameland organiseert dan is een reservering wel noodzakelijk. Om de boot spreekwoordelijk niet te missen adviseren wij u tenminste een kwartier voor vertrek van de veerboot aanwezig te zijn.

Op de website van Wagenborg Passagiersdiensten vindt u alle praktische informatie over de bootreis alsmede de tarieven en dienstregelingen. Een aanrader is het boeken van een ticket via de website van Wagenborg. Dit bespaart u lange wachttijden en draagt zorg voor een ontspannen en voorspoedig verloop van uw reis naar Ameland.