Vakantiehuisjes Hollum

Uw vakantiehuisje boekt u toch in Hollum op Ameland? Hollum is het grootste dorp van Ameland en telt ongeveer 1250 inwoners. Hollum ligt op het westelijke deel van Ameland en is omringd door prachtige natuurgebieden en veel strand.

Vakantiehuisjes Hollum op loopafstand van natuur

Een vakantiehuisje op één van de parken of het resort in Hollum is per definitie gelegen op steenworp afstand van onberispelijke natuur. Op de fiets of lopen bereikt u snel duin, bos, strand en zee.

Monumentale vakantiehuisjes in Hollum

Met z’n smalle straatjes en de vele monumentale commandeurswoningen behoort Hollum tot de mooiste dorpen van de Waddeneilanden. De rijke historie van de welvarende walvisvaart ziet u terug in het straatbeeld van Hollum. In de dorpskern van Hollum zijn vele particuliere vakantiehuisjes veelal in monumentale panden te huur. Rondom Hollum zijn meerdere parken en een resort met vakantiehuisjes gesitueerd.

Hollum staat  voornamelijk bekend om zijn monumentale rood witte vuurtoren en de lancering van de paardenreddingsboot. Boekt u een vakantiehuisje in Hollum dan zijn er tal van activiteiten die u kunt ondernemen, denkt u eens aan een bezoek aan het Speelbos in Hollum, de mosterdmolen één van de musea of en sportief rondje golven op de 18 holes baan.