Activiteiten Schiermonnikoog

Schiermonnikoog organiseert veel evenementen van sportieve, culturele en gezellige aard. In onderstaande de een overzicht van de activiteiten die jaarlijks plaatsvinden. Wilt u zich inschrijven voor één van deze evenementen schrijft u zich dan tijdig in om teleurstellingen te voorkomen. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten en evenementen op het eiland verwijzen wij u naar de activiteitenagenda www.lytjepole.nl.

NNO Ensembles februari en maart

De kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest maakt de oversteek naar Schiermonnikoog.

Festival Jong Talent maart

Het Festival Jong Talent werkt samen met de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, de Muziekkapel Koningin Elisabeth en diverse conservatoria in Nederland.

Monnikenloop maart

De Monnikenloop is een unieke hardloopwedstrijd over een prachtig parcours door de diverse landschappen van het eiland.

Nationale reddingsboot dag mei

Een keer per jaar organiseren de vrijwilligers van de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, hun landelijke open dag. Dit is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de vrijwilligers en de boten van de KNRM. Het reddingsstation van Schiermonnikoog houdt open dag van 10:00 tot 16:00 uur. Het hoofdonderdeel is, als het weer het toelaat, het varen met de reddingboot.

Muziek- en Zangfestival juni

Muziek- en Zang Festival op Schiermonnikoog plaats, met optredens van koren en muziekkorpsen. Er doen ca 28 muziekverenigingen en 22 koren vanuit het hele land mee. Er zijn optredens in de Got Tjark en het COS aan de Langestreek en in de muziekkoepel in het centrum van het dorp.

Concours Hippique juli

Op de tweede woensdag in juli staat Schiermonnikoog jaarlijks in het teken van het paard. Vrijwel alle disciplines op ruitersportgebied worden tijdens het Concours Hippique gedemonstreerd, met de avond ervoor het traditionele ringrijden.

Open tennistoernooi juli

Tennisvereniging de Hinneleup organiseert jaarlijks een gezellig en sportief open tennistoernooi! Deelname staat open voor zowel leden als niet leden.

After Sunset Festival augustus

Een uniek podium voor Minimal Music, geluids- en videokunst en vertellingen over de sterrenhemel op Schiermonnikoog.

Internationaal Kamermuziekfestival oktober

Het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog. Vanuit heel Europa komen liefhebbers van klassieke muziek naar Schiermonnikooog om concerten, documentaires, natuurexcursies, lezingen en openbare masterclasses bij te wonen.