Activiteiten Terschelling

Terschelling organiseert veel evenementen van sportieve, culturele en gezellige aard. In onderstaande de evenementenagenda voor 2015. Wilt u zich inschrijven voor één van deze evenementen schrijft u zich dan tijdig in om teleurstellingen te voorkomen. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten en evenementen op het eiland verwijzen wij u naar de activiteitenagenda VVV Terschelling.

Terschelling Vertelt

In de voorjaarsvakantie wordt u in het thema ‘Terschelling Kleurrijk Eiland’, te voet door de nachtelijke straten meegenomen naar verschillende locaties waar u naar een verhaal gaat luisteren, verteld door “echte” eilanders.

De verhalen zijn spannend, romantisch en staan geheel in het teken van de eilander cultuur en historie. Na afloop een gezellig samenzijn in de plaatselijke horeca. De verhalenreeks is dit jaar op “dinsdag 24 februari te Halfweg, start bij Hotel Bornholm, aanvang 20.00 uur. Boekingen via het plaatselijke VVV

Nordic-Walkingevenement de Fjoertoer

Uniek wandel- en Nordic-Walkingevenement plaats: de Fjoertoer.

“Toer”, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het “fjoer:. De “Fjoertoer” houdti in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris.

De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. Uiteraard ontbrekende de aloude kampvuren niet. Meer informatie: www.fjoertoer.nl.

Reddingbootdag KNRM

De KNRM, Koninklijke Nederlandse Reddingboot Maatschappij, houdt haar jaarlijkse reddingbootdag. De reddingbootdag is een prachtige dag om de KNRM ècht te beleven.

De georganiseerde Reddingbootdag van de KRNM houdt in dat alle donateurs en belangstellenden een kijkje kunnen nemen op de reddingstations. Op deze open dag is het mogelijk om boothuizen te bezichtigen, de reddingsboten te zien en zelfs mee te varen.

Stations Paal 8 en West-Terschelling nemen vanzelfsprekend deel aan dit landelijke spektakel. Deze dag kunt behalve meevaren op de reddingboten van Terschelling ook meerijden in de wippertruck van Paal 8.

Meimarkt te Midsland

In de meivakantie is er een gezellige markt in het dorp Midsland. Op de markt zijn diverse kramen met Terschellinger producten zoals kaas, honing, cranberry e.d.

Harlingen Terschelling Roeisloepenrace

De dag na Hemelvaartsdag wordt altijd de Harlingen-Terschelling roeisloepenrace gehouden. Sterke mannen en vrouwen roeien in een roeisloep van Harlingen naar Terschelling. Deze zeer zware race heeft een lengte van ongeveer 32 kilometer. Ruim 130 sloepen strijden om de felbegeerde beker. De start is in de haven in Harlingen en de finish is in de haven van Terschelling-West.

Oerol: Sense of Place

10 Dagen lang genieten van al het moois wat Oerol en Terschelling te bieden heeft. Het thema van Oerol is: Sence of Place. Tijdens Oerol zijn er voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts te zien op de meest uiteenlopende locaties in het Terschellings landschap. Het thema benadrukte de bijzondere combinatie van cultuur en natuur, die kenmerkend voor Oerol is!

Horizontoer

Horizontoer is een Varend Festival dat langs alle Waddeneilanden vaart. Een festival dat Terschelling twee dagen kleur geeft met muziek, (straat)theater, cabaret, kinderactiviteiten en veel aanstormend talent. Zowel buiten als in de verschillende horecagelegenheden.

Download voor het actuele programma op die dag de Horizontoer app.

Dag van het Paard

De Terschellinger Ruiters organiseert de Dag van het Paard. Een gezellige dag geheel in het teken van het paard/pony. Diverse activiteiten en spellen met o.a. achttal te paard, springdemonstratie, oud-hollandse spelletjes en een kinderboerderij en aan het einde van de dag een grote verloting.

Rock & Roll weekend

Vetkuifen, petticoats, cadillacs en solexen veroveren de Oosterburen in Midsland. Er zijn op vrijdag- en zateravond diverse optredens van bands in de cafe’s.

Herfst – Heksen Markt

Er valt voor jong & oud van alles te beleven in Midsland. Een gezellige markt met een hapje, sapje, muziek,lampionnen-optocht marshmallows,pompoenen & heksen.

De Berenloop

De Berenloop, de Terschellinger marathon, wordt ieder jaar begin november gelopen.