Paardenreddingboot Ameland

Vroeger kon een schip in nood rekenen op de paardenreddingboot van Ameland. Natuurlijk zijn er tegenwoordig moderne schepen die hulp verlenen maar de geschiedenis wordt door demonstraties van paardenkracht in ere gehouden. Zoiets was meer dan indrukwekkend om te zien. En hoewel de tijden zijn veranderd, kunt u er nog steeds getuige van zijn! Van februari tot en met december wordt met behulp van de paardenreddingboot van Ameland getoond hoe onlosmakelijk mens, dier en zee met elkaar verbonden zijn.

Demonstratie paardenreddingboot Ameland

Wanneer u een prachtige vakantie op Ameland boekt, kunt u een demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland niet overslaan! Tien stoere paarden trekken dan de sloep ‘Abraham Fock’ langs het water. De boot en het bijbehorende Maritiem Centrum zijn vernoemd naar de president van de Nederlandsche Bank in het midden van de negentiende eeuw. Hij was mede verantwoordelijk voor een enorme bloei na een lastige economische periode voor Nederland. Bovendien was Fock de oprichter van wat nu de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heet. Vandaar dat u zijn naam veelvuldig zult tegenkomen tijdens een demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland.

Paardenreddingboot Ameland geschiedenis

Wilt u tijdens een bezichtiging van de paardenreddingboot van Ameland de geschiedenis in duiken? Dit is namelijk veel meer dan slechts een toeristische attractie! In 1824 ging het fregat De Vreede verloren voor de kust van Huisduinen, wat de aanstoot gaf voor het opzetten van de reddingsdienst. Het daaropvolgende jaar wist de bemanning van de reddingboot voor het eerst succes te boeken voor de opvarenden van een Britse brik. Wilt u meer weten over de paardenreddingboot van Ameland en de geschiedenis die eraan gekoppeld is? Waddenvakantiehuizen biedt u een last minute op Ameland en andere mogelijkheden voor een comfortabel verblijf, van waaruit u de boeiende historie van dit eiland kunt gaan onderzoeken.

Route paardenreddingboot Ameland

Bij het boothuis van Maritiem Centrum ‘Abraham Fock’ begint de route van de paardenreddingboot op Ameland. Dit pand bevindt zich op nummer 18 van de Oranjeweg in Hollum. Van daaruit verloopt de tocht naar het strand aan het einde van het Tjettepad waar de demonstratie plaats zal vinden. Wees getuige van deze en vele andere fascinerende aspecten van de Wadden door een huisje te huren op Ameland. Dit geeft u een comfortabele uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden te ontdekken die dit schitterende eiland te bieden heeft. De route van het de paardenreddingboot op Ameland is namelijk nog maar het topje van de ijsberg!