Rondje Ameland

Houdt u ervan om vroeg op te staan en met de benenwagen een schitterende tocht te maken? Dan mag u het Rondje Ameland natuurlijk niet overslaan! Het begon allemaal in 1997, toen Piet Ney een tocht om heel het eiland van zijn bucketlist af wilde strepen. Sindsdien is het een eigen leven gaan leiden en wordt de wandelroute jaarlijks gehouden. Voor wie een groot uithoudingsvermogen heeft is het Rondje Ameland een ware aanrader.

Afstand Rondje Ameland

Het is heel goed mogelijk om zelf de afstand van uw Rondje Ameland te bepalen. Dat wil zeggen dat er een lange én een korte route te bewandelen zijn. De ingekorte variant is perfect voor mensen die wat later uit de veren willen zijn, aangezien die om 10:00 uur aanvangt; dit in tegenstelling tot de lange tocht, waarvan deelnemers worden geacht om 05:00 uur al aanwezig te zijn! Na al uw inspanningen heeft u alle gelegenheid om in uw geboekte appartement op Ameland helemaal tot rust te komen. Dat verdient u ook wel na de lange afstand van het Rondje Ameland!

Rondje Ameland routes

Welke afstand u wilt afleggen, hangt wellicht ook af van de bezienswaardigheden die u tijdens de Rondje Ameland routes tegenkomt. En misschien ook van de hoeveelheid tijd die u maximaal kwijt wilt zijn, want u bent hoe dan ook wel een poosje zoet! Wanneer u langer van het eiland wilt blijven genieten, kunt u er met het grootste gemak een vakantie op Ameland aan vastplakken. Bij ons overzichtelijk aanbod vindt u zeer eenvoudig een vakantiewoning die aan al uw wensen voldoet.

Rondje Ameland 50 km

Bent u een echte doorzetter en uit het juiste hout gesneden voor een fysieke uitdaging? Dan is het klassieke Rondje Ameland van 50 km echt iets voor u! En aangezien u kennis zult maken met al het moois dat dit eiland te bieden heeft, kunt u met een last minute op Ameland via Waddenvakantiehuizen eenvoudig uw accommodatie boeken. Zo kunt u alle prachtige plekken waar u langs loopt nog eens in alle rust bezoeken. Hopelijk bent u opnieuw bij ons te gast als u het volgende jaar weer aan het Rondje Ameland van 50 km mee gaat doen.